Actualités: corona-revolte in de restos?

vr 25 september 2020

Categorieën: ,

Geen wonder dat het besluit van de regering in Parijs dat alle cafés en restaurants in de metropool Marseille/Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône) vanaf middernacht minstens 2 weken dicht moeten blijven, tot woede heeft geleid.
De president van de regio Le Sud/PCA, Renaud Muselier, heeft een ‘référé judiciaire’ (soort kort geding) ingesteld bij de administratieve rechtbank in Marseille. Hij wil dat dit Parijse corona-besluit ongedaan wordt gemaakt, dan wel 10 dagen uitstel voor de invoering van het sluitingsbevel. Uitspraak: maandag.
Vanmorgen was er voor de deur van die rechtbank al een demonstratie van vele honderden mensen die woest zijn over ‘Parijs’. De president van de regio demonstreerde zelf mee, de locoburgemeester van Marseille liet weten dat de gemeentepolitie niet zal optreden als bars en restaurants toch open zijn. Is de vraag wat de ‘police nationale’ doet.
In Pertuis, de enige gemeente in het departement Le Vaucluse die deel uitmaakt van die metropool Marseille/Aix-en-Provence, blijven de bars en restaurants gewoon open, tot 22 uur. Een besluit van de prefect van Le Vaucluse. Maar aan de overkant van de departementale grensrivier La Durance moet alle horeca dus wel op slot.
In Nice (horeca om 22 uur dicht) in de Alpes-Maritimes heeft een aantal ondernemers tijdens een algemene vergadering aangekondigd zich niets van die maatregel aan te trekken.

1 gedachte over “Actualités: corona-revolte in de restos?”

  1. Aan de berichten die bij jullie verschenen te zijn zien trok men zich niks van aan, zoals bv ook in België. Als dan de gevolgen rampzalig zijn, nou ja, dan loet je op de blaren zitten. Erger is dat lokale autoriteiten zich hier ook ni aan storen. Erg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven