Tips: je verhuurhuis extra aantrekkelijk maken

di 29 september 2020

Categorieën: , ,

Door Nannie Duiker

Voor bijna iedereen is 2020 een raar en naar jaar. Dus ook veelal voor wie gedacht had zijn tweede- of vakantiehuis in Frankrijk een tijdje te verhuren. In januari en februari werden reserveringen vastgelegd die in het voorjaar weer geannuleerd werden en nu in het najaar vaak nog een keer. Daar word je als verhuurder niet vrolijk van.
Ondanks alles zijn er nu gewoon Nederlanders en Vlamingen die een huis in Frankrijk kopen. Misschien een tweede- of vakantiewoning, dat weet ik niet. Wat ik wél weet: het lijkt erop dat vakantiegangers liever dichter bij huis blijven dan dat ze de halve wereld rondvliegen.
Tegen die achtergrond is de verhuur van je tweede- of vakantiewoning – wie weet – financieel best een aantrekkelijk idee.
Het is in elk geval zo dat er – ook in ‘normale’ tijden – heel veel vakantiewoningen worden aangeboden. Dat betekent dat jouw huis zich moet onderscheiden en dan telt niet alleen de ligging, zwembad of niet, dat soort dingen. Maar óók en vooral dat het van binnen aantrekkelijk moet zijn.

Drie valkuilen
Waarop moet je letten en wat moet je vooral niet moet doen bij de inrichting van je huis dat je (ook) wilt verhuren?
Ik denk dat er 3 belangrijke valkuilen zijn die je moet vermijden.
De grootste is het willekeurig verzamelen en kopen van meubels. Een showroommodel-bank in de aanbieding, een kastje van een oudtante, een tafel die nog op zolder staat, enzovoort, enzovoort. Hierdoor ontstaat een allegaartje zonder enige sfeer en daarmee een armoedige uitstraling. Om toch nog sfeer te creëren is menigeen geneigd er nog van alles bij te kopen, waardoor het nog voller wordt en het in zekere zin van kwaad tot erger gaat.

Less is more
Dit is meteen de tweede valkuil. Te veel meubels en tierelantijnen. Sfeer wordt niet gemaakt door alles vol te zetten, integendeel. ‘Less’ is nog altijd ‘more’. Als je een woning koopt in Frankrijk kun je fris en nieuw beginnen. Maak er gebruik van. Dit betekent trouwens niet dat alles nieuw gekocht moet worden. Uiteraard kunnen meubels die je al hebt en misschien een bijzondere emotionele waarde hebben gebruikt worden. Belangrijk is dat je zorgt voor de juiste combinaties zodat het één geheel wordt en je daarmee de juiste sfeer krijgt.

Het is geen sluitpost
De derde valkuil is de inrichting als een sluitpost te zien. Vaak zie ik dat men een (te) dure woning koopt, (te) veel geld uitgeeft aan renovatie en dat men voor de inrichting een (te) klein budget overhoudt. Dat is jammer en een gemiste kans. De inrichting bepaalt voor een groot deel het plezier dat je aan je huis beleeft en óók het succes van de verhuur.
Kies voor een inrichting die past bij je Franse huis. En je huurders verdienen een inrichting die past bij de huurprijs.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

1 gedachte over “Tips: je verhuurhuis extra aantrekkelijk maken”

 1. Ik als huurster ban deze huizen ben het helemaal met je eens.
  Die kast van tante Annie en die oude stoel van Oom Berend.
  Pfff.
  En dan al die goed bedoelde snuisterijen? zorg voor goede stoelen, goede bedden.en vooral voor ruimte voor de vakantie gangers zoals kleding kasten.
  Ruimte in de keuken.
  Ik huurde lang geleden eens een huis in frankrijk daar stonden 150 borden in en evenveel kopjes.
  Je kon je kont niet keren in dat huis.
  Vreselijk.
  Inderdaad less is more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven