Actualités: wielerkoers Parijs-Roubaix geannuleerd, meer extra strenge corona-zones

vr 9 oktober 2020

Categorieën:

Na Parijs, Nice, Aix-en-Provence en Guadeloupe geldt nu ook de ‘zone alerte maximale’ (de hoogste risico-aanduiding) voor Lille, Lyon, Grenoble en Saint-Étienne. Bars en salons-de-thé moeten er 15 dagen dicht, restaurants mogen open blijven, bij inachtneming van het ‘protocole sanitaire’.
Omdat Lille nu tot zo’n hoog risicogebieden hoort, is de klassieke wielerkoers Parijs-Roubaix (geprogrammeerd voor 25 oktober) geannuleerd.
De op één na zwaarste risico-aanduiding ‘zone alerte renforcée’ geldt nu ook voor Dijon en Clermont-Ferrand. Dat was al zo voor Nice, Bordeaux, Toulouse, Rouen, Montpellier, Rouen en Rennes. De regering sluit niet dat die steden na het weekeinde worden ‘opgeschaald’ naar ‘zone alerte maximale’. Maar in Nice en Bordeaux zou volgens president Macron sprake zijn van een lichte verbetering, dat wil zeggen een minder snelle stijging van het aantal besmettingsgevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven