Saint-Paul-de-Vence versus de VS

ma 9 november 2020

Categorieën: , ,

Door Peter Hooft

Dus er is enig gedoe met betrekking tot mogelijke fraude bij de presidentsverkiezingen in de VS. Nee, dan de gemeenteraadsverkiezingen in het door zo ongeveer alle toeristen bewierookte Saint-Paul-de-Vence (Alpes-Maritimes, 3.500 inwoners). De rechter heeft besloten dat de verkiezingen daar, over moeten. Trump is vooralsnog zo ver niet. Corinne Paolini wel.
Ze kwam in de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen 8 stemmen tekort om burgemeester te mogen worden. Verslagen door Jean-Pierre Camilla. In de eerste ronde van de verkiezingen haalde hij 38% van de stemmen, Paolini bleef toen op 24% steken. Maar in de 2e ronde kreeg Paolini ineens steun van 2 extra partijen. Ze rook winst.
Corinne stapte dus naar het Tribunal Administratif in Nice dat oordeelde dat er onduidelijkheid bestaat over 10 uitgebrachte stemmen. Er is één stembiljet, getekend met een kruisje, er zijn er 9 met een andere handtekening dan bij de eerste ronde. De rechtbank was er gauw klaar mee: de verkiezingen moeten over. Volgens de wet moet dat binnen 3 maanden gebeuren.
Het wordt vast een hard gevecht, maar ja, corona. Ondertussen is Jean-Pierre Camilla gewoon de burgemeester.
Ik heb weleens iets gelezen over Mme Corinne, een taaie tante.
Het zou me niks verbazen als ze ‘The Donald’ een mailtje heeft gestuurd, in de trant van: wat ik kan, kan jij ook.
Saint-Paul-de-Vence versus de VS.
Ik ben in dit geval vóór Saint-Paul, al reken ik het dorp niet tot mijn favoriete bestemmingen. Maar dat is een ander verhaal.

1 gedachte over “Saint-Paul-de-Vence versus de VS”

  1. Leuk geschreven stukje…wat een verhaal!
    Zal me niks verbazen als dat mens binnen nu en 10 jaar in Parijs zit om de landelijke politiek te bestoken…
    Dit is gewoon eventjes oefenen voor Het Echte Grote Werk (HEGW). Eigenlijk een beetje zoals alle landelijke politici ongeacht waar – beetje ego oppoetsen en netwerken zolang je met je reet op het politieke pluche zit voor je échte carrière daarna in het bedrijfsleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven