Actualités: 2 weken extra ‘confinement’ in Frankrijk

do 12 november 2020

Categorieën:

Persconferentie van premier Castex zojuist (12/11): de ‘confinement’ (‘lockdown’) in Frankrijk met 2 weken verlengd, tot 1 december. Er verandert tot die datum niets aan de nu geldende regels. Dus ‘niet-essientiële’ winkels blijven dicht, evenals bars en restaurants. Alleen de weg op met een ‘attestation de deplacement’.
Volgens de premier gaat het qua verspreiding van het virus iets minder slecht. Maar de ziekenhuizen kunnen het werk amper meer aan.
Castex sluit vrijwel uit dat er rond kerst en de jaarwisseling grote feesten gevierd kunnen worden.

4 gedachten over “Actualités: 2 weken extra ‘confinement’ in Frankrijk”

  1. Charl aka Charly Shire

    Was te verwachten dat het gehandhaafd werd tot 1 december en ik verwacht wel dat er nog 2 weken bijkomen maar als Kerst daardoor gewaarborgd worden dan heb ik het er zeker voor over.

  2. 8.Aanslag in Nice: De Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zei dat Brahim Issaoui, de dader van de dodelijke mesaanval van donderdag in de basiliek van Nice, naar Frankrijk was gekomen om te doden . De 21-jarige Tunesier, die tijdens zijn arrestatie ernstig gewond raakte, was slechts enkele uren op het nationale grondgebied geweest . We gaan onze grenscontroles versterken, voegde Darmanin eraan toe, en hij wees erop dat er sinds zijn aankomst op het ministerie, honderden extra politieagenten naar de grens met Italie zijn gestuurd . Volgens een bron kwam Brahim Issaoui dinsdag in Nice aan. Hij had de stad Sfax, in het midden van Tunesie, medio september verlaten. Hij zou een strafblad hebben met geweld en drugsdelicten. Hij is op 20 september clandestien in Europa aangekomen via het Italiaanse eiland Lampedusa en zou op 9 oktober op het vasteland, in Bari, Zuid-Italie, zijn geland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven