Update corona-maatregelen

do 10 december 2020

Categorieën:

Persconferentie van premier Jean Castex in hoofdpunten:

– vanaf 15 december blijft vrij verkeer in Frankrijk – zoals eerder aangekondigd – gehandhaafd. MAAR: de ‘couvre-feu’ (avondklok, tot 6 uur ’s ochtends) wordt per die datum van 21 uur naar 20 uur vervroegd.
– Per 15 december geen ‘attestation de deplacement’ meer verplicht. Behalve na 20 uur. Dan alleen met een ‘geldige’ reden onderweg of op straat.
– Heropening van bioscopen, theaters, casino’s, sportzalen etc. voorgenomen per 15 december, gaat niet door. Nader bekeken op 7 januari.
– Cafés en restaurants gaan niet voor 20 januari open.
– De eerder aangekondigde uitzondering voor de avondklok op oudejaarsavond (‘reveillon’) wordt geschrapt. Op die avond/nacht niemand meer op de weg of op straat na 20 uur. Tenzij om een erkende reden.
– De eerder aangekondigde uitzondering met betrekking tot die avondklok blijft voor kerstavond wél gehandhaafd. Op 24 december geen ‘couvre-feu’.

Hier een veel gestelde vraag:
kunnen we nu op 15 december naar ons vakantiehuis in Frankrijk rijden?
Ja.
Als je er maar zorgt dat je voor 20 uur arriveert en niet voor 6 uur ’s ochtends op weg bent.
Vakantie is geen geldige reden om de avondklok te schenden.

4 gedachten over “Update corona-maatregelen”

  1. Nou dan kunnen we naar Frankrijk en is echt super. Wij zijn daar in quarantaine maar de buren gaan bij ons vanalles neerzetten en wij hebben ook zoveel voor hen ? Oh zo fijn en mogelijk voor de vorst daar dus geen grote onkosten. Ga nu een dikke wijn nemen ???

  2. volgens mij oppassen met reizen naar je vakantiehuis in Frankrijk; voor Nederland is Frankrijk een gebied met code oranje. Je Nederlandse basisverzekering voor ziektekosten is geldig, de reisverzekering niet. Als je in het ziekenhuis komt wordt tot het in Nederland geldende tarief vergoed. Niet te hopen dat je op de IC in Frankrijk komt, deze is ongeveer € 1500,– PER DAG duurder dan in Nederland. Alle andere kosten hoger dan basisbedrag in Nederland zelf betalen. Wij gaan maar even niet, we wilden graag in Frankrijk verhuizen maar hebben dit maar even uitgesteld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven