‘Start-up’, met een vakantiegevoel!

vr 11 december 2020

Categorieën: , ,

Door Denise Baudet

(Publi-info)

In gesprek met Mireille Bos-Hentzen

Als kind was ik al dol op Frankrijk. Niet zo raar want als gezin gingen we bijna elk jaar 3 weken ergens in Frankrijk op zomervakantie. Het ‘klassieke’ verhaal: elk jaar een nieuwe streek ontdekken, de lokale Franse keuken proeven.
Een stageplek in Parijs om mijn hotelschoolopleiding af te ronden lag dus voor de hand. In een hotel nabij het vliegveld Orly. Geen super ‘fancy’ plek maar elke minuut die we vrij hadden gingen we erop uit, urenlang struinen door de stad. Heerlijk! We kwamen op plekken waar zelfs collega’s die aan de rand van Parijs woonden en nooit of nauwelijks naar de stad – binnen de ‘Périphérique’ – waren geweest. Vond ik ‘incroyable’.

Lunchen is ‘sacré’
In het hotel werd ik meteen in het diepe gegooid. Aan de receptie, in principe samen met een Franse medewerker, maar ik stond er vaak alleen voor. Was het bijvoorbeeld tijd om te lunchen, dan lieten de Fransen alles vallen. ‘Déjeuner ‘sacré’. Maar er alleen voor staan was natuurlijk perfect om de taal te leren.
Toen ik het voorstel kreeg om na mijn stage te blijven, hoefde ik daar niet heel lang over na te denken. Uiteindelijk bleef ik 7 jaar in Parijs. Daarna met ervaringen in verschillende hotels en functies kreeg ik de aanbieding om in Amsterdam te werken.

Champagne versus chocomel
Terug in eigen land, ook echt weer wennen. Waar ik nu nog steeds om kan lachen is de kerstviering onder het personeel. Die eerste keer terug in NL zei ik tegen mijn collega’s: ”Oh lekker, we gaan een glas champagne drinken.”
“Champagne? Nee joh, we drinken warme chocomel met een stukje kerstbrood.”
Na enkele jaren in NL begon het toch weer te kriebelen. Een functie bij een hotel aan de Côte, het zuiden, de zon, de zee, een plek waar ik eigenlijk altijd al van gedroomd had. Terug naar ‘la douce France’, maar nu samen met mijn man. Natuurlijk is het gras niet altijd groener aan de andere kant en moet je ook hier gewoon hard werken, maar de weekenden en de vrije tijd blijven toch altijd een feestje.

Toch liever eigen baas
De zee om de hoek, een ‘rando’ maken in het achterland of even naar het buitenland met een lekker dagje aan het strand in Italië.
Inmiddels woon ik alweer 15 jaar in Nice, heel veel werkervaring rijker. De afgelopen 9 jaar heb ik voor Booking.com verschillende kantoren in Zuid-Frankrijk geopend, en was ik uiteindelijk als manager verantwoordelijk voor heel Frankrijk. Maar ja, altijd nog die wens om als eigen baas actief te zijn en dus ben ik dit jaar samen met een businesspartner gestart als franchise-ondernemer voor Happy Holiday Homes.

‘The best of both worlds’
Wij verzorgen het hele plaatje, zoals dat heet. Van het verhuren van een huis, villa of appartement tot en met de ontvangst van de gasten, de schoonmaak, onderhoud, noem maar op. Het management van je kostbare vakantiewoning, zeg ik altijd maar.
Kijk, voor huiseigenaren kan het verhuren en alles wat daarbij komt kijken, stressvol zijn en veel tijd in beslag nemen. Dat kan anders. Als je bijvoorbeeld weet dat we een vakantiewoning op meer dan dertig internationale verhuursites onder de aandacht brengen, uiteraard met professionele foto’s.
En ja, het bevalt me prima om de kennis die ik heb van de ‘hospitality’-markt nu in te zetten voor huiseigenaren én om goed contact te hebben met de mensen die hier vakantie vieren. Voor mij is het ‘the best of both worlds’. Werken en leven met een vakantiegevoel, wie wil dat nou niet?
Meer info: https://www.happyholidayhomes.net/cotedazur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven