Corona: de stand van zaken

ma 11 januari 2021

Categorieën:

De regering kiest bij monde van premier Jean Castex nog (!) niet voor een 3e ‘confinement’ (lockdown). In afwachting van de cijfers van na de feestdagen. Maar de Britse variant van het virus lijkt om zich heen te grijpen. Vandaag voor het eerst ook in Lille vastgesteld, inmiddels ook in de Hautes-Alpes, en in Marseille gaat het nu al om 9 gevallen.
De burgemeester van Marseille (2e stad van het land) wil een ‘lockdown’ voor zijn gemeente, strengere grenscontroles op het vliegveld en hij vraagt zich af waarom er een ‘couvre-feu’ (avondklok) per 18 uur voor zijn stad is afgekondigd en dan weer niet voor Parijs (20 uur).
Morgen (dinsdag) nieuw overleg, onder leiding van Emanuel Macron, wiens echtgenote Brigitte tijdens de presidentiële vakantie in Fort Brégançon in Bormes-les-Mimosas (Le Var) positief getest werd. Ze is nu genezen verklaard.

7 gedachten over “Corona: de stand van zaken”

  1. Hiermee wil de Overheid voorkomen dat mensen bij elkaar op bezoek gaan. Daarmee wordt het sociale leven tussen individuen beperkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven