Huizenmarkt: duur in de steden

za 16 januari 2021

Categorieën: , ,

Door Denise Baudet

Een huisje zoeken op internet – juist als je geen huis nodig hebt en naar volle tevredenheid woont – kan een aangenaam tijdverdrijf zijn. Beetje surfen langs paleizen die je toch niet kunt betalen, beetje binnen koekeloeren in klassieke stadspanden en herverbouwde plattelandsvilla’s waar je alleen maar van kunt dromen: heerlijk.
Maar stel nou dat je echt op zoek bent naar een betaalbare woning? Dan is het toch even schrikken geblazen. Zeker als je een huis in de grote stad zoekt.

De 10 duurste steden
De woningsite seloger.com zette de prijzen (per m2) van de 10 duurste steden met meer dan 100.000 inwoners op een rij. En zette er meteen bij met hoeveel procent die prijzen in een jaar tijd zijn gestegen. Kijk even naar de afbeelding en je weet genoeg. Die prijsstijgingen zijn niet voorspeld. Er werd juist verwacht dat vanwege corona de belangstelling voor de stad zou teruglopen. Dat virus? Dan liever maar iets buiten druk bevolkt.

Parijs aan kop
Vanzelfsprekend gaat Parijs aan kop, met een vierkante meterprijs van € 10.683, die het afgelopen jaar steeg met 5,7%. Maar als je dat afzet tegen de prijsstijgingen in steden als Montreuil en Nantes (+10,4%), en Lyon en Aix-en-Provence (+11,6%), valt ‘la capitale’ qua prijsstijging zelfs nog mee.
Parijs dus bovenaan. Nice (Alpes-Maritimes) komt op plaats nummer 7 met een vierkante meterprijs van € 4.485; in Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône, op de 9e plaats) doet per m2 woonoppervlak € 4.123.
Seloger wijt de prijsstijging (gemiddeld 6,5%) aan de coronacrisis. Volgens Michel Mouillart, woordvoerder van seloger, zou de stijging van de onroerend goed-prijzen dit jaar kunnen afvlakken: “We verwachten dat ze – net als in de periode 2017-2019 – in een kwart van de grote steden met niet meer dan enkele procenten zullen stijgen.”

4 gedachten over “Huizenmarkt: duur in de steden”

  1. Is het mogelijk om vanuit nederland je app te verkopen of moet je er altijd bijzijn.Vanwege corana is het niet mogelijk om naar zuid-frankrijk te komenKan via mail contact opnemen met de makelaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven