De séance van een knipbeurt in Nice

vr 12 februari 2021

Door Micheline Van Hautem

Er is de laatste tijd veel te doen over de kapperskwestie. In België mag zaterdag, eindelijk, weer geknipt worden, net op tijd voor Valentijn, doch in Nederland blijft het slot op de deur, met ondergronds knippen en boetes als gevolg. Het verzet wapent zich met de schaar in de hand!
Het belang van een goede knipbeurt mag niet onderschat worden, althans dat is wat mijn energetische kapster me vertelt. Mijn wat? Ja, ik ben enkele weken geleden voor het eerst naar een dame in Nice geweest die al 15 jaar die titel draagt. Ze oefent dit bijzonder, met een vleugje barbaars, beroep uit vanaf haar appartement vlakbij het voetbalstadion in Nord. Ik werd door twee ijzeren poorten binnengelaten op een domein met 3 grote appartementsgebouwen. Tussen de betonnen kolossen vond ik gelukkig snel mijn weg naar binnen.
Mijn Frans is goed maar wanneer ze over het ontgiften van je lichaam via je haarwortels en het opvangen van het licht door schuin te knippen (zoals de stengel van een roos) begint, moest ik toch vragen om iets toegangkelijkere taal te spreken. Ik hang namelijk aan haar lippen. Ze houdt mijn haar lang in haar handen, maakt een scheiding achterin ter hoogte van mijn nek, laat een lok over haar palm glijden, verandert enkele keren van kant. Ze weegt die lok wiegend in haar hand.

Madame gebruikt een groot scheermes
Mijn haar vertelt een verhaal. Ze vertaalt wat ze voelt. Hoe weet ze toch dat ik in de kerk ben beginnen zingen! En dat mijn moeder een lastige relatie had met haar moeder. Ze legt me ook de kaarten! Dit is niet alleen een knipbeurt maar een hele séance. En dan heb ik het nog niet over het knippen zelf. Madame gebruikt een groot scheermes en ze trekt je haar naar boven wanneer ze, richting het licht, een klein stukje eraf haalt. Ik voel het scheren tot op mijn nekvel. Ik zweer je, ik dacht dat ik op dat plekje kaalgeschoren werd om me te ontdoen van stress en m’n cranium meer in balans te brengen.

Mijn haar barstte van de energie
Ik was één en al verbazing maar wat scheen die zon door m’n lokken! Ik kreeg nog allerlei tips mee over natuurlijke producten en dat ik er de après-shampooing lekker lang mocht laten inwerken, m’n koppie voelde wat droog aan, zei ze.
Op de weg terug wou ik nog even naar de Chinese winkel en toen ik Place Garibaldi overstak had ik het gevoel dat iedereen kon zien dat mijn haar barstte van de energie.
Ik heb bijgaande foto op mijn facebookpagina en Instagram account gezet en oohlala, wat kreeg ik veel reacties. Ook van Nederlandse en Belgische landgenoten die reikhalzend uitkeken naar een frisse knipbeurt. Nog even volhouden dames en de zon schijnt ook door jullie haar. Valentijn komt eraan!

Je kunt bij Micheline ook een muzikale Valentijnsurprise bestellen. Lees er alles over op haar site.

Micheline Van Hautem, www.michelinemusic.com Chanteuse & Gite La Cigogne, Vence, Côte d‘Azur.

3 gedachten over “De séance van een knipbeurt in Nice”

  1. Mijn echtgenoot en ik willen ook naar de energetische kapper en wel liefst meteen maar dat gaat vanuit Spanje, waar de kappers overigens nog steeds open zijn, helaas niet lukken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven