Agenda: uitstel antiekmarkten L’Isle-sur-la-Sorgue

vr 19 februari 2021

Categorieën: ,

Normaal gesproken elk jaar 2 grote antiek-, brocante- en kunstmarkten in het stadje L’Isle-sur-la-Sorgue in de Vaucluse. Altijd met Pasen en op 15 augustus, (‘Assomption’, Maria-Hemelvaart). Daar komen jaarlijks 130.000 belangstellenden op af en daarmee zou L’Isle in de Europese top-3 van antiekmarkten staan. Een feit is dat er heel veel antiquaires een winkel hebben.
Vanwege corona zijn die 2 markten nu uitgesteld. Waarschijnlijk tot oktober.
Ook bij wijze van verlenging van het toeristenseizoen. Er komen het hele jaar door veel mensen een kijkje nemen: oud stadje met een unieke sfeer, een rijke en zelfs industriële historie, de schoepenraderen in de rivier getuigen er nog van. L’Isle was ook vooral een vissersdorp: ‘écrevisses’ (rivierkreeftjes)!
Als je er nu een dagje gaat kijken kun je nog even niet eten bij La Balade des Sauveurs (Quai Jean-Jaurès), of iets sjieker bij 1-sterrenrestaurant Le Vivier (800 Cours Fernande-Peyre); alles wegens corona dicht tenslotte. Maar noteer die prettige adresjes voor later!

2 gedachten over “Agenda: uitstel antiekmarkten L’Isle-sur-la-Sorgue”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven