Alert info: corona-alarm

do 25 februari 2021

Categorieën:

Zojuist een persconferentie van premier Castex: in essentie een verschuiving van optimisme naar alarmisme.
Er was gisteren (woensdag) al besloten tot een weekend-‘confinement’ (lockdown) voor Nice en een deel van het departement Alpes-Maritimes, en voor Duinkerke (Le Nord). Daar is de ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000 inwoners) het hoogst van het hele land.
De premier vertelde dat de situatie in Frankrijk verslechtert. Een gegeven is dat er in het afgelopen etmaal ruim 30.000 nieuwe besmettingsgevallen werden vastgesteld, dat was tot begin deze week een gemiddelde van ruim 20.000.
Volgens de premier is de situatie nu precair in 20 departementen.
Hij dringt er bij de prefecten op aan – in overleg met burgemeesters – dezelfde maatregelen te treffen als in Nice en Duinkerken. Dus een uitgaansverbod in de weekenden (van vrijdagavond tot maandagochtend) en grote winkelcentra minstens 15 dagen dicht, met uitzondering van de afdeling levensmiddelen en de apotheek.
Het lijkt meer dan waarschijnlijk dat de prefecten aan het verlangen van de regering zullen voldoen.
Jean Castex sluit een totale ‘confinement’ voor het hele land (zoals eerder) allerminst uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven