Actualités extra: le ‘confinement’ (lockdown)

vr 26 februari 2021

Categorieën:

De stand van zaken:

– om 12 uur vanmiddag nog steeds geen ‘arreté’ van de prefectuur in het departement Alpes-Martimes waar straks om 18 uur de ‘confinement’ tot maandag 06 uur moet ingaan.
– er is ook nog steeds geen aangepaste ‘attestation de déplacement’ (verklaring waarmee je rechtvaardigt dat je in het weekeinde ondanks het huisarrest op straat bent.
– de regels staan alleen op de site van de prefectuur. Dat is zonder formeel ‘arreté’ een onvoldoende juridische basis voor de getroffen maatregelen.
– burgemeester Estrosi gaat in zijn stad een stap verder met de ‘confinement’ dit en volgend weekeinde: alle stranden verboden toegang, tevens het zuidelijke trottoir van de Promenade des Anglais.
– volgens burgemeester Estrosi is nu bij 100% van de testen in Nice de Engelse variant van het virus vastgesteld.
– ter verduidelijking van wat gezegd is op de persconferentie van premier Castex gisteren (donderdag): de 20 departementen waarin de situatie zorgwekkend is, hebben tot het volgend weekeinde (5-7 maart) uitstel gekregen om tot beperkende maatregelen als die in Nice en Duinkerke over te gaan.
– het gemeentebestuur van Parijs wil een totale ‘confinement’ voor 3 weken. Dus niet alleen in de weekenden. Het regiobestuur en de regering moeten erover beslissen.

4 gedachten over “Actualités extra: le ‘confinement’ (lockdown)”

 1. Ja zo kun je toch tot in de eeuwigheid er mee doorgaan , met die lockdowns , z’on virus muteert continu , en dan geef je het beestje maar weer een naam , de Engelse de Aziatische , enz . Wordt tijd dat we wakker worden . En waarom helpen al die maatregelen nu niet , denk daar maar eens over na.

 2. Ik ben iemand die doorgans de overheidsmaatregelen opvolgt. Zal ik nu ook nog blijven doen. Toch, alhoewel geen covid ontkenner, zit ik mij nu echt af te vragen….we zijn (in Frankrijk) al n jaar bijna – in de meest strenge landen van Europa, de wereld, – in de omklemmende tang.
  Toch 24.000 besmettingen per dag. Hebben deze strenge maatregelen wel zin? Is het iets wat alle regels in inzichten te buiten gaat? Moeten we niet gewoon blijven leven en zien of we overlever zijn of loser? Zo was het toch altijd al?
  Ik ben 65 en wil mij niet de rest van mijn leven laten opsluiten…Zolang de mensheid bestaat waren er al ziektes en epidemieën.

  1. Hii, ik ben geen complotdenker maar heb me toch eens verdiept in de term ,the greatest reset, en het is bangelijk hoeveel overeenkomsten er zijn met wat er nu aan het gebeuren is… mss ook eens lezen.

 3. Als politici eenmaal aan het roer staan, kom je niet meer van ze af.
  In vroegere tijden waren revoluties nodig om situaties terug te draaien.
  Tegenwoordig gaan we naar de stembus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven