Aanvulling/alert info ‘Confinement’: Parijs loopt leeg, reisverbod, attestations en meer

vr 19 maart 2021

Categorieën:

Ter aanvulling op ons bericht van gisteravond:

– Evenals bij de vorige ‘confinement’ (lockdown) ontvluchten vele duizenden mensen Parijs. Onmiddellijk na de aankondiging van premier Castex dat de hoofdstad vanaf vanavond 4 weken ‘dicht’ gaat, ontstond er een run op treinkaartjes richting het zuidwesten en zuidoosten van het land. Vanmorgen waren alle treinen volgeboekt.
– Ook de vliegtuigen naar Corsica zitten vol.
– In de 16 getroffen departementen blijven behalve ‘essentiële’ winkels ook kapperszaken en boekwinkels open. Maar schoonheidssalons en ‘barbiers’ dicht.
– Er geldt een interregionaal en interdepartementaal reisverbod met betrekking tot 16 departementen. Je mag dus bijvoorbeeld niet van Le Var naar het naastgelegen departement Alpes-Martimes. Behalve dan met zo’n ‘attestation de déplacement’ (noodzakelijke reizen).
– In de ‘gesloten’ departementen mag je maximaal 10 km van huis; was 5 km. Maar alleen met een ‘attestation’. De beperking van maximaal 1 uur vervalt. Mondkapje verplicht.
– Binnen die grens van 10 km mag je naar het strand of het bos.
– De ‘couvre-feu’ (avondklok) voor het hele (!) land vanaf 19 uur (was 18 uur) tot 06 uur. Hond uitlaten na 19 uur mag, met een ‘attestation’.
– De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000 mensen) voor heel Frankrijk: 251,4. In Parijs 388,9; in de Alpes-Maritimes 418,2; in Le Var 332,9; Hautes-Alpes 274,4; Bouches-du-Rhône 314,8; Alpes-de-Haute-Provence 233,7; Vaucluse 234; La Drôme 201,7; Monaco 189; Corsica 147,5; Dordogne 131,7.
– Monaco handhaaft de bestaande regels tot 2 april.
– In het afgelopen etmaal in Frankrijk 34.998 nieuwe besmettingsgevallen en 274 overlijdens.
– Attestations zijn hier te downloaden of in te vullen, de door de overheid beloofde nieuwste versie staat er echter nog steeds niet bij, dus maar weer blijven checken: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven