Actualités: alweer een nieuwe ‘attestation’, 10 km-meter, geen alcohol uitgifte meer

zo 4 april 2021

Categorieën:

Het is om gek van te worden. De ene ‘attestation’ is amper door de overheid wereldkundig gemaakt, of de volgende wordt alweer gepubliceerd. Waarmee vorige versies dan ineens weer ongeldig zijn, die kunnen de prullenbak in.
De allernieuwste ‘attestation’ download je hier: klik hier.

Gedurende de Paasdagen zijn de reisregels iets versoepeld. Het verbod op interregionaal verkeer gaat pas maandagavond in. Reizen (met ‘attestation’) verder dan 10 km van huis zijn dit weekeinde dus nog mogelijk. Vanaf maandagavond mag je alleen met een serieuze reden verder dan die 10 km van huis. Bereken hier hoever dat is, klik hier. Je hoeft alleen je adres in te vullen, het aantal kilometers en op ‘rechercher’ te klikken.

Met ingang van heden is het in Île-de-France (Parijs en omgeving) voor cafés en restaurants die een uitgiftepunt hebben (take away) verboden alcoholhoudende dranken te verkopen. Een nieuwe klap voor de horeca; alcoholische drank maakt ruim 50% van hun huidige omzet uit.
“De bedoeling is samenscholingen te ontmoedigen”, aldus de ‘préfet de police’. Er worden 6.600 dienders ingezet in Île-de-France om de coronamaatregelen te handhaven.

2 gedachten over “Actualités: alweer een nieuwe ‘attestation’, 10 km-meter, geen alcohol uitgifte meer”

  1. Beste Peter,
   Is jouw uitspraak gebaseerd op metingen (en zo ja, welke, ik ben echt benieuwd) of is dit jouw persoonlijke indruk?
   Met vriendelijke groet,
   Atty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven