Vakantietip: doe de Côte Bleue en wandel langs Méditerrane stationnetjes

di 13 april 2021

Door Rémi de Ridder

Jawel, het kan! Natuurlijk met de nodige ‘distanciation sociale’ en andere voorzorgsmaatregelen, maar je kunt nog steeds heerlijk wandelen met fabuleus uitzicht over zee langs Le grand sentier du train de la Côte Bleue in de Bouches-du-Rhône.
Over de trein van La Côte Bleue is al vaak geschreven, en dan hebben we het over een schitterende treinrit met panoramische vergezichten. Maar veel minder bekend is dat je dat unieke traject langs de Méditerranée ook te voet kunt afleggen. Een van de mooist denkbare wandelingen. Je komt ‘zwijgende’ dorpjes tegen, je beleeft de calanques, je ontdekt prachtige plekken waar de gemiddelde toerist niets van weet.

Oké, het hele traject is liefst 64 km
Maar dat hoeft niet helemaal in één keer: je kunt de route ook in 17 deeltrajecten langs wandelen. Elke wandeling begint en eindigt bij een stationnetje waar de befaamde Train de la Côte Bleue ook langs komt. De wandelingen zijn elk afzonderlijk te lopen, maar je kunt ook van stationnetje naar stationnetje wandelen. Wie het hele traject wil afleggen moet aan zo’n 3 à 4 wandeldagen denken. Voor meer info en wandelkaarten kun je terecht bij:

– Office de Tourisme de Carry-le-Rouet: klik hier.
– Office de Tourisme de Martigues: klik hier.
– Office de Tourisme de Sausset-les-Pins: klik hier.

Meer algemene info: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven