Uitdaging: gewoon ‘leeg’ van start!

do 15 april 2021

Categorieën: , ,

Door Nannie Duiker

Vroeger op school vond ik het altijd leuk om met een nieuw leeg schrift te kunnen beginnen. Een moment van nieuwe ideeën en veel enthousiasme. Als je een (2e) huis koopt in Frankrijk kom je in een vergelijkbare situatie. Dat huis is eigenlijk een leeg schrift dat jezelf helemaal kunt invullen. En dan is het verstandig om goed en gestructureerd te werk te gaan, voor je ’t weet, eindigen je mooie voornemens in een desillusie. Natuurlijk is een huis geen schoolschrift, maar het idee van ‘leeg’ in de zin van een nieuw begin is me altijd blijven intrigeren.
Zeker, je kan ook een (2e) huis in Frankrijk kopen met de meubels erbij.
Financieel soms misschien best verstandig. Maar hoe maak je er dan écht jouw eigen huis van? Eén of twee meubels vervangen om je persoonlijke sfeer te scheppen? Ik vrees weleens dat het dan van kwaad tot erger gaat.

Eerst de indeling, daarna sfeer
Daarom pleit ik graag voor dat ‘lege’ velletje.
Begin met het vinden van de juiste indeling. Wat zijn de functies die je wilt geven aan de verschillende ruimtes? Tegenwoordig lopen gebruik van keuken, zitgedeelte, tv-hoek en zelfs slaapkamer door elkaar heen. Maar wat daarna komt, is minstens zo belangrijk. Want hoe krijg je je eigen sfeer voor elkaar?
Laat je inspireren, door vakantiebelevenissen, door woonbladen, ik noem maar wat. En daarna komt dan het interieur.

Een 3D-impressie
Op meubelgebied is echt alles te krijgen. Je kunt het bij wijze van spreken zo gek niet bedenken of het bestaat. Waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kan een goed doordacht ontwerp allicht helpen. Met een 3D-impressie zou je op leuke, originele en verrassende ideeën kunnen komen.
Dit betekent niet dat alles nieuw moet zijn. Juist niet zelfs! Je huis moet geen toonzaal worden. Er moet plek zijn voor meubels waaraan je gehecht bent, originele stukken, brocantes, trouvailles etc. Het is juist die mix die je huis in Frankrijk tot het jouwe maakt.

Ga je je huis misschien ook verhuren? Het interieur moet dan ook je potentiële huurders aanspreken. Dat kan betekenen dat je misschien concessies moet doen aan je persoonlijke smaak.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven