Agenda: kunst, feest en pétanque

ma 26 april 2021

Categorieën: ,

(onder corona-voorbehoud)

27/6 – 31/1: Expo Tigres et Vautours
Een expositie van (onder meer) metershoge portretschilderijen van de Chinese kunstenaar Yan Pei-Ming (1960) in de grote kapel van het Palais des Papes in Avignon (Vaucluse). Plus een tentoonstelling van 140 portretten in het museum voor moderne kunst, Collection Lambert d’Avignon. Pei-Ming, die sinds 1981 in Dijon woont, schilderde een paus, maar net zo goed Marilyn Monroe en Ché Guevarra. Om maar een paar namen te noemen. Meer info: klik hier.

4-7 juli : Pétanque in Marseille
De 60e editie van de Mondial La Marseillaise à Pétanque (Bouches-du-Rhône). In het Parc Borély. Dit WK trekt (onder normale omstandigheden) 15.000 deelnemers, uit wel 27 landen, 160.000 toeschouwers. Parc Borély. Rondom het toernooi wordt van alles georganiseerd, zoals de prix Marcel Pagnol en een cursus voor beginners. Alle info: klik hier.

8-24 juli: Les Nuits du Sud
De al sinds 1998 niet meer weg te denken en altijd feestelijke ‘Nuits du Sud’ in Vence (Alpes-Maritimes). Op La Place du Grand Jardin. Maar dit jaar maximaal 1.300 toeschouwers per avond. Wat evengoed een bruisende avond kan betekenen. Voor meer info: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven