Ademhalen! Hier hoef je geen mondmasker meer op

wo 5 mei 2021

Categorieën:

Sinds maandag 3 mei zijn de coronamaatregelen (een beetje) versoepeld. Zo hoef je op een aantal stranden geen mondkapje meer op, zoals in de Alpes-Maritimes in onze regio Le Sud/PACA. In Le Var en de Bouches-du-Rhône mag je echter nog steeds niet zonder mondmaskertje het strand op. Heeft alles te maken met de taux d’incidence, die in de Alpes-Maritimes niet boven de 115 uitkomt (landelijk gemiddelde is 224), waardoor de departementale overheid vindt dat het beschermlapje wel in de strandtas mag blijven.
Op de kaart in het groen de departementen waar een kapje niet meer hoeft, in het oranje daar waar er per gemeente over beslist wordt, en in het rood de departementen die het dragen van een beschermende mond/neusbedekking nog wel verplichten.

6 gedachten over “Ademhalen! Hier hoef je geen mondmasker meer op”

  1. Er staat een zoekterm aangegeven, geen link naar een website. Als ik daar op zoek komen er allerlei regionale sites naar voren, geen site met een totaal overzicht als bovenstaand.
    Gr.
    Linda
    Gr.
    Linda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven