Agenda: kunst in Saint-Paul-de-Vence en L’Abbaye du Thoronet

di 8 juni 2021

Categorieën: ,

26-juni-2 oktober: La Biennale de Saint-Paul-de Vence
De 2e editie van de Biennale in het vermaarde stadje Saint-Paul-de-Vence (Alpes-Maritimes). Op straat en in of bij monumenten werk van 18 kunstenaars uit tal van landen. Een 3-koppige jury onder wie Oliver Kaeppelin, ex-directeur van de Fondation Maeght, maakt in de herfst de winnaar bekend.
Meer info: https://bis-art.com

Tot 19 september: moderne kunst in Abdij Le Thoronet
De monniken van de prachtige Abbaye du Thoronet in Le Var, een van de 3 nog bestaande cisterciënzer abdijen in de Provence, zijn aan bezoekende toeristen gewend. De abdij werd tussen 1160 en 1230 gebouwd en is sinds 1840 een historisch monument. Er worden geregeld concerten georganiseerd en onder de titel ‘Anima Mundi’ is er deze zomer binnen en buiten een expositie van het werk van het internationaal bekende kunstenaarsechtpaar Anne (Marseille, 1941) en Patrick (Nantes, 1942) Poinier. Ze werken sinds 1968 samen en brengen een deel van hun tijd in Lourmarin (Le Var) door.
Meer info: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven