Vakantiehuis huren? De tijd dringt!

vr 11 juni 2021

Door Patrick de Graaf

Even afgezien van de vaccinatie-rompslomp kan er in Frankrijk gelukkig weer volop vakantie gevierd worden. En dus is menigeen als vanouds op zoek naar een ideale vakantie-huurwoning en omdat Météo France een hete zomer voorspelt, het liefst met zwembad. Wacht niet te lang met boeken, meent Henri Steyaert van Reli Vakantiehuizen Frankrijk.

Wat was de impact van corona?
“Voor de maanden mei en juni was de belangstelling wat minder dan in normale jaren. Logisch, de reis- en verblijfsregels waren niet zo uitnodigend en minstens onduidelijk. Maar ook tot mijn verbazing waren er toch heel wat mensen die al vroeg voor een vakantiewoning kozen. Ik denk dat ze erop rekenden dat de situatie zou verbeteren.”

En nu?
“Ik heb de indruk dat de meeste mensen voor -laat ik zeggen- de veiligste manier van reizen en vakantie vieren kiezen: met je eigen wagen naar je eigen ‘bubbel’ van een privé-vakantiehuis. In elk geval is het zo dat ik zie dat heel veel mensen nu min of meer dringend op zoek zijn.”

Gokken op ‘last minute’ raad je af?
“Ja, ik vrees dat mensen die geaarzeld hebben of nog twijfelen van een kale reis terugkomen. Er zal bijna niks meer te huur zijn.”

Prijsconsequenties bij zoveel belangstelling?
“Nee, we hebben onze prijzen niet verhoogd, maar er zijn dit jaar minder promo’s en ‘last minute’-kortingen.”

Hoe hebben eigenaren van vakantiewoningen corona beleefd?
“Je zou misschien denken dat eigenaren die lange tijd niet naar hun Franse huis konden ertoe zouden besluiten het dan maar liever te verkopen. Maar die indruk heb ik helemaal niet. De verhuurders die ik spreek zijn blij dat de ergste ellende voorbij is en ik hoor zelden iemand over verkoop.”

Henri Steyaert is directeur van Relivakantie, voor verhuur in Zuid-Frankrijk van meer dan 350 exclusieve vakantiehuizen met zwembad: charmante villa’s, authentieke landhuizen, pittoreske kasteeltjes… Persoonlijk contact met klanten en eigenaars staat bij Reli met stip op één.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven