Agenda: zomertruffels, vuurwerk, Matisse en Picasso

ma 21 juni 2021

Categorieën: ,

Zomertruffelmarkt: 23 juni-15 augustus in Aups
De ‘witte’ of ‘zomer’-truffel, officieel ‘la truffe de la Saint-Jean’ is minder uitgesproken van smaak, maar uitermate goed bruikbaar in tal van recepten. De nationaal vermaarde truffelmarkt in Aups begint op 23 juni met de verkoop van deze truffels. Elke woensdagmorgen tot (waarschijnlijk) 15 augustus. Prijsindicatie: € 250 à € 300 per kilo. De winterse ‘zwarte’ variant is meestal al gauw tot drie keer zo duur.

Cannes: Festival d’Art Pyrotechnique
Op 14, 21 en 29 juli en op 7, 15 en 24 augustus het internationale artistieke vuurwerkfestival in Cannes (Alpes-Maritimes). Ook een wedstrijd waaraan een aantal landen meedoet. Vanaf het strand kijken meestal vele duizenden toeschouwers toe. Op de openingsdag (14 juli) zal het héél druk zijn. De Nationale Feestdag, en het Filmfestival (6-17 juli) dat ook veel belangstelling trekt, is dan nog niet afgelopen.

Nice: tot 30 september Pierre Matisse in het Musée Henri Matisse
In het Musée Henri Matisse (1869-1954) in Nice een expositie opgedragen aan diens zoon Pierre (1900-1989). Was kunsthandelaar in New York en zorgde in de VS voor de ‘doorbraak’ van tal van Europese kunstenaars (zijn vader, Miró, Giacometti, Dubuffet, Chagall). In samenwerking met onder meer het Parijse Centre Pompidou een tentoonstelling van 23 werken (ook uit privé-collecties) waar Pierre als handelaar/tussenpersoon bij betrokken was. Meer info: klik hier.

Antibes: tot 31 oktober 9 ‘andere’ Picasso’s
Onder de titel Collection Nahmad een exposite van 9 ‘sleutelwerken’ van Pablo Picasso die niet eerder te zien waren in het Musée Picasso, Château Grimaldi in Antibes (Alpes-Maritimes). Ze komen uit de privé-collectie van de Monegaske zakenman/miljardair David Nahmad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven