Een ‘make-over’ voor je Franse huis, helemaal niet ingewikkeld

za 10 juli 2021

Categorieën: , ,

Door Nannie Duiker

Misschien ben je toe aan een nieuwe inrichting voor je (tweede) huis in Frankrijk of heb je opmerkingen (lees: klachten) gekregen van je huurders? Misschien vind je zelf ook dat de inrichting een opfrisbeurt nodig heeft? Hoe pak je dit aan als het huis in Frankrijk staat en je zelf in Nederland of België woont?
Waar koop je kwaliteitsmeubelen voor een goede prijs? Hoe creëer je een sfeer waarin je jezelf thuis voelt maar die ook je huurders aanspreekt? Wat is een praktische indeling? Maar vooral, hoe organiseer je dit allemaal? De gedachten alleen al doen je duizelen en de mooie plannen belanden in de ijskast. Eeuwig zonde en absoluut niet nodig om jezelf en je huurders te kort te doen.

Drie pijlers die ‘ontzorgen’
Bij het (opnieuw) inrichten van een woning houd ik de 3 volgende pijlers aan. Ten eerste het interieur en indelingsadvies, ten tweede het vinden van de meubels met de juiste prijs en kwaliteitverhouding die passen bij eigen gebruik, verhuur of beide en tot slot het zo gemakkelijk mogelijk maken voor mijn klanten door het ‘ontzorgen’.

‘Out of the box’ denken
Als je opnieuw gaat inrichten is het goed om ook naar de indeling te kijken. Stel jezelf bij de bestaande indeling de volgende vragen. Is de indeling praktisch? Worden de ruimtes goed en optimaal gebruikt?
Misschien lijken de mogelijkheden beperkt maar je zal verrast zijn als je ‘out of the box’ durft te denken.

Heus niet alles nieuw
Na het bepalen van de indeling komt het interieuradvies. Het creëren van de juiste sfeer betekent niet dat alles nieuw moet zijn. Integendeel. Meubels waaraan je gehecht bent kunnen prima in het nieuwe interieur worden gepast. Een kleurtje kan bijvoorbeeld een oude kast weer helemaal van nu maken. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

Een ‘personal shopper’
Tegenwoordig kan je alles krijgen aan meubels en accessoires. Het begint je te duizelen als je een meubelzaak inloopt. Waar je behoefte aan hebt is een ‘personal shopper’, iemand die weet wat je wilt, wat bij elkaar past en die je meeneemt door dit woud van kleuren, materialen, stijlen en prijzen.
Over prijzen gesproken. De truc is om die meubels te vinden die kwalitatief goed zijn en een eerlijke prijs hebben. Dit vereist kennis van leveranciers en materialen en dus ervaring wat je logischerwijs zelf vaak niet hebt. Ieder zijn vak tenslotte.

En dan de organisatie
De grootste zorg voor huiseigenaren die aan een nieuwe inrichting denken is vaak het gedoe dat hiermee gepaard gaat. Hoe organiseren we alles? Hoe krijgen we het in Frankrijk? Laat de vrees voor gedoe uw plannen niet in de weg staan en kies voor gemak. Laat je bijstaan door een specialist die de weg weet in meubelland, je kan adviseren over indeling en sfeer en die werkt voor uw gemak. Maar vooral: zorg dat van uitstel geen afstel komt.

Nannie Duiker is werkzaam bij Woninginrichting Frankrijk, hét adres voor advies over en de aankoop van het interieur van uw (2e) huis in Frankrijk: https://www.woninginrichting-frankrijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven