Agenda: boemelcultuur en haute couture

ma 12 juli 2021

Categorieën:

Tot 10 oktober: Cultuur bij de Train de Pignes
Het heerlijke toeristische boemeltje Le Train des Pignes tussen Nice en Digne-les-Bains (Alpes-Maritimes) kon altijd al bogen op een schitterende rit vol prachtig uitzicht en panoramische vergezichten. Maar tot 10 oktober word je langs de route ook nog eens getrakteerd op een unieke foto-expositie van Sébastien Reuzé. Op reuze panelen langs het treintraject zie je diens impressie van ‘herbronnen’ verbeeld. Ook te volgen op Instagram: @journaldutraindespignes.
Alle info over trein en traject: klik hier

 

 

Tot 24 oktober: modekoning Louis Féraud in Cotignac
Een expositie van de haute-couture van modekoning Louis Féraud (1921-1999) in het Centre d’Art La Falaise in Cotignac (Le Var). Féraud, geboren in een dorpje in Le Gard, koos in 1944 onder druk van zijn vrouw Zizi voor een carrière in de mode. In 1955 opende hij een boetiekje in Cannes. Daar ontwierp hij ‘la petite robe blanche’ dat Brigitte Bardot beroemd maakte. In 1955 vestigde hij zich in Parijs en werd hij de ‘kleermaker’ van veel ‘vedettes du cinéma’ als onder anderen Liz Taylor, Ingrid Bergman en Kim Novak. Hij werd onderscheiden met het Légion d’honneur’ voor zijn verdiensten voor de Franse mode-cultuur.
Dat dit unieke retrospectief uitgerekend in het stadje Cotignac georganiseerd kon worden, is te danken aan Férauds dochter Kiki die er bevriende relaties heeft. Meer info: https://www.centredartlafalaise.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven