Dé trend: een vakantievilla!

do 15 juli 2021

Door Henri Steyaert

Ondanks, of misschien wel dankzij corona, is de belangstelling voor de huur van een vakantieverblijf dit jaar ongewoon groot. Volgens recente cijfers een plus van 67% vergeleken met vorig jaar toen het virus net had toegeslagen, en met 35% in verhouding tot 2019 toen corona er nog niet was.
Alle bestemmingen zijn dit jaar populair: vakantiehuis aan zee een plus van 58%, ‘en campagne’ + 87%, in de bergen + 39%.
De mensen met een voorkeur voor ‘en campagne’ kiezen enerzijds vooral voor La Dordogne en Le Lot en in het zuidoosten voor Le Vaucluse, La Drôme en L’Ardèche.
Staat tegenover dat per saldo de meeste vakantievierders (78%) een voorkeur voor de omgeving van de zee hebben.

Meer vraag dan aanbod
Henri Steyaert van Reli Vakantiewoningen (https://www.reli.be/nl/) ziet deze cijfers in zijn eigen ervaringen bevestigd. “Het is druk, er zouden nu eigenlijk meer vakantievilla’s beschikbaar moeten zijn. Vraag en aanbod. En nee, er is ondanks de grote interesse dit jaar niet voor hogere prijzen gekozen. Volgend jaar misschien wel. Veel zal afhangen van de pandemie. Maar ik denk dat ook in 2022 heel veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in de meer beschermde omgeving van een ‘eigen’ huurvilla. Die luxe biedt en bijvoorbeeld een zwembad. Er is veel onvoorspelbaar, maar ik zou niet verbaasd zijn als veel mensen straks al, zelfs nog voor het begin 2022, een vakantievilla voor de volgende zomer boeken. Want het is inderdaad waar dat dit jaar nogal wat vakantievilla’s vaker dan één of zelfs twee keer verhuurd hadden kunnen worden. De vraag overtrof het aanbod, de les is dat je er op tijd bij moet zijn als je je oog op dat ene ideale huis hebt laten vallen.”

Henri Steyaert is directeur van Relivakantie, voor verhuur in Zuid-Frankrijk van meer dan 350 exclusieve vakantiehuizen met zwembad: charmante villa’s, authentieke landhuizen, pittoreske kasteeltjes… Persoonlijk contact met klanten en eigenaars staat bij Reli met stip op één.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven