Nice voortaan Werelderfgoed

di 27 juli 2021

Categorieën:

De stad Nice mag zich vanaf vandaag tot het Werelderfgoed van de Unesco rekenen. De toekenning van die onderscheiding werd gevierd met het afvuren van 12 kanonschoten bij het château in het Parc de la Colline. Op gewone dagen slechts één schot om midi, al sinds 1861.
Volgens de Unesco verdient Nice de toelating tot de erfgoedlijst óók omdat de stad een winters toevluchtsoord aan de Rivièra was. En ook vanwege het ‘Italiaanse’ wijkje Vieux-Nice. Dat was niet zomaar beslist: Nice heeft er tien jaar voor moeten lobbyen. Burgemeester Estrosi spreekt dan ook van een “historische gebeurtenis”.

Ook Menton viert feest
Een stukje verderop, richting Italië, had men in Menton vandaag ook iets te vieren. Die stad werd door de organisatie European Best Destinations, die zich bezighoudt met cultuur- en toerismebevordering en die in Brussel zetelt, uitgeroepen tot de ‘best verborgen schat van Europa’. Menton stond al te boek als ‘de parel van Frankrijk’, en nu misschien wel die van heel Europa.

2 gedachten over “Nice voortaan Werelderfgoed”

  1. Hoera. Als bewoner van Nice ben ik zeer verheugd met dit nieuws. Woon ik ineens in cultureel erfgoed.
    Wat zo bijzonder is dat het juist niet om de oude stad gaat. Maar om Nice als winter toevluchtsoord. En de vele prachtige grote hotels en palais die zijn gebouwd. Je informatie klopt dus niet helemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven