Actualités: geen negatief reisadvies meer voor Frankrijk

ma 26 juli 2021

Categorieën:

Actualités 26 juli

De Nederlandse regering trekt vanaf morgen (dinsdag, 27 juli) haar negatieve reisadvies (‘code oranje’) voor Frankrijk in. Trouwens ook voor alle andere EU-landen.
Frankrijk had al ‘code geel’.
Dat kan gunstige consequenties voor reisverzekerden hebben.
De regering adviseert (terug)reizigers uit Frankrijk (en andere ‘gele’ landen) zich bij terugkeer in Nederland te laten testen en 5 dagen later nog een keer.
Denkbaar is wel dat andere landen nu specifieke eisen zullen gaan stellen aan reizigers uit Nederland, dat op de Europese kaart als ‘rood’ wordt aangemerkt.
Frankrijk verlangde al een bewijs van 2 ‘prikken’, of een negatieve test van minder dan 24 uur, dan wel een bewijs dat je van het virus genezen bent verklaard.
Dat Frankrijk ‘geel’ is kan enige verbazing wekken. Sinds dit weekeinde is de ‘taux d’incidene’ (aantal besmettingen per 100.000) voor het eerst in álle regio’s van het land de ‘kritische grens’ van 50 gepasseerd. Het landelijk cijfer is nu 188, twee dagen geleden nog 162. In de toeristische regio Le Sud/PACA is dat 328. In het departement Alpes-Maritimes 459, in de Bouches-du-Rhône 356, in Le Var 266, in de Vaucluse 187. In de ook toeristische Dordogne 79.
Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is Corsica ‘groen’ en dus relatief veilig. Maar de meest recente Franse cijfers leren dat die ‘taux d’incidence’ op het Île de Beauté met 402 juist hoger is dan in andere Franse regio’s.

1 gedachte over “Actualités: geen negatief reisadvies meer voor Frankrijk”

  1. Bij terugkeer in Nederland alleen laten testen als je niet gevaccineerd bent. Heb je het negatieve verhaal van Frank Renout in het Algemeen Dagblad van vandaag gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven