Herkennen en kopen van ‘savon de Marseille’

ma 26 juli 2021

Categorieën:

Door Rémi de Ridder

Een kleine aanvulling op het artikel over ‘savon de Marseille’ van gisteren (klik hier voor alle info), want er kwamen nogal wat vragen binnen over waar je die zeep kon kopen en hoe je hem kunt herkennen.
Het laatste is het makkelijkst. De originele ‘savon de Marseille’ is een vierkant blok van circa 400-600 gram. Groen, omdat ie met olijfolie is gemaakt, er staat op dat er 72% van die olijfolie inzit en dat ruik je ook. Verder staat er een stempel op, inderdaad: ‘Savon de Marseille’. Alle felgekleurde, heerlijk geurende zeepjes kun je dus vergeten, this is it.
Te koop. Tja, hier in de Provence vanzelfsprekend, of in gespecialiseerde boetiekjes elders in Frankrijk waar je natuurlijk meteen de hoofdprijs betaalt. Een aantal supermarkten heeft de ‘savon’ ook in assortiment, al is het soms wel even zoeken. Maar je kunt de zeep ook online kopen. Hier bijvoorbeeld:

https://www.marius-fabre.com/fr/3-savon-de-marseille

https://www.savon-de-marseille.com/fr/

https://www.rampal-latour.fr/savon-de-marseille-c102x3724821

En zelfs via amazon kun je echte ‘savon de Marseille’ bestellen: klik hier. Wel even goed opletten of je de échte te pakken hebt!

2 gedachten over “Herkennen en kopen van ‘savon de Marseille’”

  1. https://www.artisan-naturseifen.de/ Artisan Naturseifen is een klein bedrijf uit Dortmund, opgericht in 2009. Wij verkopen producten van geselecteerde, kleine fabrikanten uit de Provence, die met liefde en duurzaamheid zijn gemaakt. Hier vind je natuurlijke zepen, eau de toilette, badzout, bodylotion, geurkaarsen, kamergeuren en leuke cadeausets. Hier koop ik sinds kort mijn Savon de Marseille. Is een winkeltje, dat zeer de moeite waard is en zit net iets buiten het centrum van Dortmund. Voor iedereen die (toevallig) in Dortmund komt, is dit winkeltje zeker een aanrader. De eigenaresse is zeer vriendelijk en ook zeer deskundig over de producten die ze verkoopt. En het winkeltje zit op loopafstand van het metrostation/S-Bahnstation Dortmund Möllerbrücke. Ik heb hier al twee keer een voorraadje gekocht en het is de echte officiële Savon de Marseille, want ze verkrijgt deze zepen uit de Provence van ambachtelijke zeepfabrikanten. Voor wie niet handig is in het Duits, met Google Chrome is de site zo te vertalen in het Nederlands. Rechtermuisknop indien de pagina geopend is > Vertalen in het Nederlands kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven