Agenda: Gréco, tableau, antiek en Mexique (met filmpjes)

di 10 augustus 2021

Juliette Gréco in Saint-Tropez (filmpje)
Tot 12 september onder de titel ‘Si tu t’imagines’ in de Salle Despas een expositie gewijd aan het leven van Julliette Gréco (1927 Montpeillier-2020 Ramatuelle). Ooit begonnen als een sensationele ‘pin up existentialiste’ in toen zogeheten ‘schandaalclubs’ in het artistieke Parijse Quartier Saint-Germain-des-Prés, daarna internationaal bewierookt mode-icoon, zangeres en actrice. Op de tentoonstelling video’s, affiches, kleding. Meer info: klik hier.
Filmpje: klik hier.

Monumentaal tableau van Fernand Léger in Biot
De ‘cubist’ Fernard Léger (1881-1955), schilder, beeldhouwer en filmmaker, werd in 1937 door de toenmalige linkse regering van het Front Populaire onder leiding van Léon Blum gevraagd een bijdrage te leveren aan de avant-garde Exposition internationale des Arts et techniques, gewijd aan het moderne leven. Léger kwam met een doek van 5 bij 10 meter. Dat is nu voor het eerst door Le Centre national des Arts plastiques in Parijs -voor 5 jaar- uitgeleend aan het Musée Fernand-Léger in Biot (Alpes-Martimes). Het transport van het werkstuk was logistiek een even monumentale operatie als het schilderij zelf. Meer info: klik hier.

Antiek in Fayence
Tot 16 augustus de befaamde Salon des Antiquaires in Fayence (Le Var). Al 3 decennia meestal twee keer per jaar, in de statige batide en in de tuinen van de voormalige zomerresidentie van de markiezin van Villeneuve. Iets van 30 exposanten, de mogelijkheden van wat eten & drinken geregeld. Meer info: klik hier.

Fêtes Latino-Mexicaines in Barcelonnette (filmpje)
Elk jaar in augustus (nog t/m de 15e) wordt opnieuw gevierd dat in de 19e eeuw duizenden inwoners van Barcelonnette (Alpes-de-Haute-Provence) op avontuur naar Mexico vertrokken. Dat gaat gepaard met een groot feest, met concerten, Mexicaanse folklore, tango, salsa, mariachi en natuurlijk lkker eten en drinken. Artiesten uit Mexico, Cuba, Brazilië, Peru en Argentinië.
Meer info: klik hier.
Filmpje: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven