Actualités: demonstraties, sneltest, geen ‘pass’ in sommige winkelcentra, files, hittegolf

ma 9 augustus 2021

Categorieën:

Maandag 9 augustus

– Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben zaterdag 237.000 mensen gedemonstreerd tegen de maatregelen die samenhangen met de invoering van de ‘pass sanitaire’ per heden. Actievoerders (waaronder vakbonden) denken dat dit cijfer aanzienlijk hoger lag. Vooral in het zuid-oosten was de demonstratie-bereidheid groot. In Parijs (waar het regende) 16.000 mensen op de been, maar bijvoorbeeld in Toulon (Le Var) 19.000. Althans volgens Binnenlandse Zaken. In Toulon was het wél goed weer. Tijdens de betogingen hebben zich weinig incidenten voorgedaan.

– Minister Véran (Gezondheid) laat weten dat een ‘sneltest’ binnen het kader van de ‘pass sanitaire’ voortaan 72 uur ‘geldig’ is. Was 48 uur.

– Toegang met of zonder ‘pass sanitaire’ tot centres commerciaux’ van meer dan 20.000 m2: de regering laat het aan de prefecten over. De prefect van het departement Alpes-Maritimes heeft alle grote winkelcentra ‘vrijgegeven’. Geen pas verplicht.

– Afgelopen zaterdag (de tweede ‘Zwarte’) stond er rond het middaguur 1.064 km file. Geen record.

– Météo France waarschuwt dat het deze week bijna extreem warm zal zijn in delen van Frankrijk. In de Provence kunnen de temperaturen tot 40 graden oplopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven