Grote natuurbrand in Le Var

di 17 augustus 2021

Categorieën:

Je kon erop wachten: droogte, hitte, de mistral, die combi staat vrijwel garant voor bos- en natuurbranden. Gisteravond tegen 18 uur ging het mis in het achterland van Saint-Tropez (Le Var). Er is inmiddels 5.500 ha. verloren gegaan. Duizenden mensen zijn van campings tussen ongeveer Bormes-les-Mimosas en Saint-Tropez geëvacueerd, de camping Charlemagne in Grimaud is volledig afgebrand. Veel geëvacueerden zijn opgevangen in Centre Maurin des Maures in Cogolin. De gemeente vraagt de bevolking genereus hulp te bieden; tandenborstels, hygiënische producten.
Het vuur was om 12 uur nog niet onder controle. Er zijn 900 brandweerlieden ingezet.
President Macron, die op zijn vakantieadres Fort de Brégançon in Bormes-les-Mimosas verblijft, en minister Darmanin (Binnenlandse Zaken) komen vanmiddag naar Le Luc van waaruit de brandbestrijding wordt gecoördineerd.

1 gedachte over “Grote natuurbrand in Le Var”

  1. En hopelijk niet aangestoken zoals zovelen in andere Zuid-Europese landen. Is verschrikkelijk na de coronamiserie dat die branden nunse vakantieplannen dwarsbomen om nog te zwijgen over de locale bewoners

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven