AANVULLING: ook grote brand in de Vaucluse, Le Var nog steeds niet onder controle

di 17 augustus 2021

Categorieën:

Sinds het begin van de afgelopen nacht ook vuur in het Massif des Dentelles in de Vaucluse. Het brandt ter hoogte van Beaumes-de-Venise en Saint-Hyppolyte -Le Graveron en ontwikkelt zich richting Le Barroux. Tot het begin van de middag 200 ha. afgebrand, er zijn 300 pompiers met de bestrijding van de brand bezig.
Een aantal gemeenten vraagt inwoners zo min mogelijk water te gebruiken. Er zijn geruchten over vervuild drinkwater, de autoriteiten ontkennen dat. Wel werd bevestigd dat er weinig waterdruk is.

Le Var niet onder controle
Er zijn tot nu toe al 6.000 hectares afgebrand 10.000 mensen geëvacueerd, er zijn 7 wegen afgesloten. De schade in het Massif des Maures wordt als rampzalig gezien. Minstens de helft van het Réserve naturelle de la plaine des Maures kan als verloren worden beschouwd. Er vliegen 15 blusvliegtuigen boven het getroffen gebied, op de grond 180 voertuigen. De pompiers, van wie er 6 licht gewond zijn geraakt, krijgen hulp van collega’s uit andere departementen.
Het vuur strekt zich uit over een gebied van 22 km lengte. Er zijn 10 huizen die als verloren worden beschouwd.
Het zou allemaal begonnen zijn op zo’n air d’autoroute ter hoogte van Gonfaron.
Autoriteiten zijn ervan overtuigd dat de boel daar is aangestoken.

1 gedachte over “AANVULLING: ook grote brand in de Vaucluse, Le Var nog steeds niet onder controle”

  1. aan allen die daar wonen , veel sterkte , bon courage en wij leven met jullie mee !! Hoop dat de situatie gaat verbeteren en dat jullie deze ramp goed kunnen verwerken. Heel veel liefs en sterkte vanuit La Cote Yvonne. BISOUS !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven