Natuurbranden: nog niet onder controle

wo 18 augustus 2021

Categorieën:

(klik op de afbeelding om te vergroten)

De grote bos- en natuurbranden in Le Var en de Vaucluse waarover gisteren al bericht, zijn nog niet onder controle. Het brandt inmiddels ook in het departement L’Aude, regio Occitanie.
In Le Var is er tot nu toe 1 dodelijk slachtoffer, aangetroffen in zijn afgebrande woning in Grimaud, en 1 vrouw wordt vermist. Er zijn 27 over het algemeen licht gewonden (rook inademing), onder wie 5 pompiers. Minstens 7.000 mensen hebben de nacht in een van de 15 opvangcentrum in 7 gemeenten door moeten brengen. Het is hen verboden naar hun huis of vakantieverblijf terug te keren.
Er is ongeveer 7.000 ha. door het vuur aangetast, 4.000 ha. wordt als verloren beschouwd. De brand wordt bestreden door 1.200 ‘soldats de feu’, van wie een aantal uit het naastgelegen departement Alpes-Maritimes. Zeven departementale wegen zijn voor het verkeer afgesloten.
Deze ‘incendie monstre’ is de grootste in 20 jaar.
In de Vaucluse, omgeving Baumes-de-Venise, is het vuur de afgelopen nacht in het natuurgebied Dentelles-de-Montmirail weer opgelaaid. Minimaal 240 ha. is aan de vlammen ten prooi gevallen, 386 pompiers zijn ingezet, van wie er 7 licht gewond zijn geraakt. Er zijn hulptroepen uit La Drôme en de Ardèche.
In L’Aude is in de omgeving van Bizanet al 90 ha. afgebrand, 450 pompiers bestrijden het vuur. De A9 tussen Narbonne en Perpignan is afgesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven