Update brand in Le Var

vr 20 augustus 2021

Categorieën:

Dankzij een qua wind redelijk stille nacht heeft de natuurbrand in Le Massif des Maures zich niet verder uitgebreid. Het vuur is onder controle, maar allerminst gedoofd. En Méteó France voorspelde voor vanmiddag weer toenemende wind. Er zijn ook daarom nog steeds 1.200 pompiers op de been, met 250 voertuigen. Blusvliegtuigen staan gereed. Sinds de uitbraak van de brand (maandagavond) hebben die 1.679 vluchten uitgevoerd.
In het departement zijn ook vandaag 8 departementale wegen voor alle verkeer afgesloten: de RD33 (Le Luc – Les Mayons), RD75 (tussen het kruispunt RD33/RD75 en La Garde-Freinet), RD558 (Le Cannet-des-Maures – La Garde-Freinet), RD14 (Grimaud) en de RD2048 (Grimaud). Alleen de RD98 is sinds gisteren/donderdag weer open voor verkeer.
Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

1 gedachte over “Update brand in Le Var”

  1. Ik zit hier op een camping naast camping Hutopia. Er vliegen de hele dag helikopters en blusvliegtuigen heen en weer. De brandweer moet hard werken, alle respect. Gelukkig nog geen slachtoffers maar wel iedere dag een heel stuk natuur in brand. Iedere dag een nieuwe plek…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven