Gezegend onder water (video)

wo 25 augustus 2021

Je moet ervan houden, maar duikers ter hoogte van Nice (Alpes-Maritimes) zouden zich beschermd kunnen achten door de Notre Dame des fonds-marins. Een 2,80 meter hoog beeld van de maagd Maria, op 12 meter diepte in de Méditerranée en zo’n 50 meter van de Quai Raubá Capeu in Nice. Een idee van de Niçoise onderwaterclub uit 1965, in 1968 gerealiseerd door de beeldhouwer Alfred Gualtierotti (1913-2001) die een ton gewapend beton nodig had. Het beeld werd in Vieux-Nice in de kathedraal Sainte-Réparate gezegend door bisschop Jean Mouisset en daarna te water gelaten waarna priester Paul Bouquet, gehuld in duikerstenue, het beeld nog een keer zegende.
Voor de video: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven