Nazomer-vakantietip: loop de Mont Ventoux onder de voet

di 14 september 2021

Categorieën: , ,

Die ‘gevreesde kale’ staat er in de Vaucluse natuurlijk niet voor niks. ‘Iedereen’ beklimt de Reus van de Provence op de fiets, maar het kan ook met de benenwagen. Moet je wel in vorm zijn. Iets van een kleine 14 km en als je in het naseizoen niet op tijd vetrokken bent, is het in het naseizoen na gemiddeld 5,30 uur stevig doorstappen al bijna donker.
Je loopt het traject van de randonnée Beaumont-du-Ventoux dat ze in 2014 hebben uitgestippeld. Begint op 1.382 meter en je moet door naar 1.895 meter hoogte. Vanuit Malaucène rijd je even door naar de camping Du Mont Serein. Rechts daarvan begint de route via een vrij brede weg. Volg daarna de bordjes le Mont Ventoux. De klim begint in het bos en uiteindelijk kom je – na de stenen – boven. Waar ook in mei nog sneeuw kan liggen! Je wandeling is geen makkie, noem het een uitdaging, je vrouw/vriend/collega in de auto of op de fiets staat op de top al uren op je te wachten.
Lengte: 13,78 km.
Duur: 5,30 uur.
Moeilijkheidsgraad: bovengemiddeld.
Meer info: klik hier.

Uit eten
Malaucène: Le Petit Paradis, 33 Cours des Isnards, +33 (0)6 25 44 13 31.
Malaucène: La Farigoule, 2 Ave. de Verdon, +33 (0)4 90 65 16 84, Italiaans, pizza.
Malaucène: L’ Atelier de la Ferme, Place Louis Cornillac, +33 (06) 02 66 47 30.
Malaucène: Chez Laurette, 29 Ave. Du Verdun, +33 (04)90 65 24 80.
Iets verderop: Restaurant en gîtes La Fleur Bleue van het Nederlandse echtpaar David en Filiette Worm in Crestet (+33 (0)4 90 36 23 44. Voortreffelijk eten en je kunt voor of na de beklimming van de Ventoux tot rust komen.

1 gedachte over “Nazomer-vakantietip: loop de Mont Ventoux onder de voet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven