Najaars vakantietip: het Lac du Pontet op grote hoogte

wo 15 september 2021

Categorieën: , ,

Het kan nog in deze periode van het jaar: een super ontspannen wandeling op grote hoogte, schone lucht, rond het Lac du Pontet, in het departement Hautes-Alpes. Te beginnen in het hameau des Cours, iets boven de weg tussen Villar d’Arène en de Col du Lautaret. Dan zie je links het oogstrelende Lac du Pontet liggen, maar kies voor rechts. Daar begint de ‘Randonné Villar d’Arène’ die mooi en prettig naar het meer leidt. Er is links ook een iets lastiger route, dan moet je eerst klimmen voor je naar beneden loopt. Het meer ligt op ruim 1.900 meter hoogte, je kunt bij dat hameau je auto kwijt. Er is bij het meer een snackbar, er mag in het lac gezwommen worden, maar wel op eigen risico. Je komt op het pad weinig obstakels tegen, je hoeft niet te klimmen.

Lengte: 3,7 km.
Duur: 1,40 uur.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk.
Meer info: klik hier.

Lunchen:
Café de la Ferme, Col du Lautaret, Villar d’Arène, +33 (0)4 92 24 41 83.
Le Francin Restaurant, RD 1091, +33 (0)4 76 79 90 01.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven