Najaars-vakantietip: Lekker lopen langs de Côte Bleue

do 16 september 2021

Over de schitterende treinrit langs de Côte Bleue is al vaak geschreven, maar veel minder bekend is dat je dat unieke traject langs de Méditerranée in de Bouches-du-Rhône ook te voet kunt afleggen. Een van de mooist denkbare wandelingen. Maar: je praat over 64 kilometer in soms lastig begaanbaar terrein. Daarom kun je ervoor kiezen het ‘Grand sentier de la Côte Bleue’ in drie of vier etappes af te leggen. Qua moeilijkheidsgraad, hoogteverschil en panorama’s een divers parcours van toch al gauw 12 km per dag. Je komt verstilde dorpjes tegen, je ontdekt kreken en calanques waar de gemiddelde toerist niet van weet. Ter geruststelling: je kunt onderweg stoppen of juist halverwege beginnen. Bij de treinstations van Niolon, Ensuès, Carry-le-Rouet, Sausset-les-Pins, La Couronne en Le Redonne.
Lengte : 64 km.
Duur : 3 à 4 dagen.
Moeilijkheidsgraad: bovengemiddeld.
Meer info: klik hier.

Overnachten in Carry-le-Rouet: Villa Arena Hotel, Place Camille Pattelan, +33 (0)4 42 45 20 12.

Lunch:
Treize 600 Vins, 14 Bld. Lieutenant Jean Valensi, +33 (0)4 86 64 79 12.
G’M Brasserie, 11 Place Jean-Jaures, +33 (0)4 42 49 32 98.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven