Najaars-vakantietip: op de fiets rond Gréoux-les-Bains

vr 17 september 2021

In het zeer oude stadje Gréoux-les-Bains (Alpes-de-Haute-Provence) wisten de Romeinen al van de warmwater-baden, de ‘thermes’ die nog altijd dé attractie van Gréoux vormen. Maar inmiddels is het ook een walhalla voor de adepten van de fiets. Er zijn niet minder dan 14 routes uitgezet en dan kom je onder meer langs de nu helaas al uitgebloeide lavendelvelden en de Gorges du Verdon.
Om je vakantie-inspanning binnen de perken te houden, is allicht de route ‘Petit Plateau Valensole’ geen verkeerd idee. Praat je over 37 km, heel klein beetje klimmen, zo’n 175 meter hoogte overbruggen.
Frisser is het traject Balcons d’Esparron, langs het meer. Wel iets meer klimmen. Ook goed te doen: de route Basses Gorges van 37 km. Je kunt ook voor een meer ambitieuze uitdaging kiezen. Dan moet je de trajecten La Montagne de Lure en La Montagne Sainte-Victoire overwegen. Overigens: in Gréoux kun je elektro-fietsen huren, met een actieradius van 40 km.
Meer info: klik hier.

Lunchen in Gréoux:
La Table de Pauline, Ave. des Thermes, +33 (0)4 92 78 00 91.
La Caverne, 15 Rue Grande, +33 (0)4 92 78 19 54.
Le Patio, Rue Grande, + 33 (0)4 92 72 59 42.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven