Actualités: goede coronacijfers, en meer

wo 6 oktober 2021

Categorieën:

Woensdag 6 oltober

Corona kort: het gaat goed
Aanzienlijk betere cijfers dan een week geleden. Op landelijk niveau is de ‘taux d’ incidence’ met 46 nu tot onder de door de regering vastgestelde kritische grens van 50 gedaald. Was vorige week nog 56 en afgelopen zaterdag 51. Het besmettingspercentage (positief getesten) bedraagt 1,%, zeven dagen terug nog 1,2%.
Er was deze week sprake van 31.362 nieuwe besmettingsgevallen, een week daarvoor 45.545.
In de ziekenhuizen verblijven op het ogenblik 7.096 corona-patiënten, 705 minder dan een week geleden. Ernstig ziek zijn 1.279 mensen, 307 minder dan een week terug. Er bezweken in de voorbije week 308 mensen aan het virus waardoor het dodental tot 116.923 is opgelopen.
Inmiddels is 75,1% van de bevolking gevaccineerd en 72,4% twee keer.

‘Taux d’ incidence’ landelijk : 46

Alpes-de-Haute-Provence: 67,2
Hautes-Alpes: 40,2
Alpes-Maritimes: 84
Bouches-du-Rhône: 114
Le Var: 45
Vaucluse: 68,8
La Drôme: 60,9
Corsica: 46,4
Monaco: 28
Dordogne: 29,9

– Ondanks gunstige cijfers heeft de prefect van Le Var besloten de maskerplicht op straat tot minstens 11 oktober te handhaven.
– De regering overweegt het parlement te vragen de ‘pass sanitaire’ voor toegang tot restaurants, bioscopen etc. tot de zomer verplicht te houden. Vooralsnog loopt de desbetreffende regelgeving op 15 november af.
– Enquête: 74% van de Fransen wil -in elk geval op de werkvloer- van het masker af.
– In 10 departementen wordt bekeken wat het effect is als niet de hele klas naar huis wordt gestuurd bij één besmette leerling. Dat is tot nu toe de regel waardoor 2.700 schoolklassen dicht zijn, een dalend aantal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven