Bemiddeling in familiekring

do 7 oktober 2021

Door Patrick de Graaf

Althans ’s zomers ben ik minstens één keer in de maand te gast bij – hoe noem je dat – oude vrienden die jong zijn. Het begon met een toevallige ontmoeting met hun ouders, jaren geleden, in een café. Iets van Nederlanders onder elkaar. Ik werd uitgenodigd om bij gelegenheid eens langs te komen en ik zei geen ‘nee’. Een paar dagen later al zat ik op het terras van een schitterend gelegen typisch Provençaalse villa, die je volgens mij best een riant landhuis zou mogen noemen. Ruimte, binnen- en buitenshuis.
In de loop der jaren raakte ik bevriend met hun kinderen die elke zomer – op toerbeurt – vakantie vierden in dat huis. En dat bleef zo, ook na het overlijden van hun ouders.

De toekomst van het familiehuis
Afgelopen zaterdag zat ik aan tafel bij de oudste zoon, die deze keer aan de beurt was om met zijn gezinnetje in het familiehuis te bivakkeren. Het regende, we zaten binnen. Hoe gaan die dingen? We kwamen te spreken over de toekomst, en meer gedetailleerd over de toekomst van het huis. Ik begreep dat er ineens onvrede was tussen die kinderen. Wie mocht wanneer er zijn vakantie vieren en moest er niet over verhuur, aan nota bene vreemden, gesproken worden? Ik snapte dat het kostenplaatje van het huis voor tweespalt in de familie zorgde.

Gescheiden en privé
Of ik suggesties had, en dan een soort bemiddelaar kon zijn? Nee, natuurlijk niet, ik schrijf stukjes om te lezen en weet niets van vakantieverhuur of het opsplitsen van het huis waarover ook ruzie gemaakt werd. ’s Zomers twee gezinnen tegelijkertijd op vakantie, maar dan toch een beetje gescheiden, privé.
Als je permanent in Frankrijk woont, denken veel mensen dat ze je van alles kunnen vragen, maar ik had dus geen antwoorden. Weer thuis piekerde ik even verder, en wist meteen de oplossing. Ik mailde de
die zoon: kijk even op deze site (klik hier). Ik denk dat hij daar alles kan vinden voordat hij met zijn broers en zusje nader in debat treedt.

Eric van Rooij is directeur van www.excellencefrance.nl, voor onderhoud en renovatie van uw huis of appartement. Nederlandse topkwaliteit, heldere afspraken en maximale service in uw eigen taal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven