Een nieuwe uitdaging

di 19 oktober 2021

Categorieën: ,

Door Micheline Van Hautem

 

Voilà, ‘t is zo ver. Ça y est. Ik heb m’n eerste opdracht als presentatrice gekregen hier aan de Côte d’Azur, voor het seminar ‘Ondernemen in Zuid-Frankrijk’ op 22 oktober. Ik sla m’n vleugels uit en omarm deze nieuwe uitdaging met enthousiasme. Als zangeres vind ik het ook altijd fijn om nieuwe liedjes te zingen en elk theaterseizoen een ander programma in te studeren, het houdt het geheugen soepel. De chansons van Jacques Brel zijn mijn favorietjes maar ik durf me ook tegoed doen aan een lekkere rocksong of zwoele jazzstandard. Het mooi zingen van de liedjes is minstens zo belangrijk als de uitleg daarrond. Dat is waar je de mensen mee vasthoudt, het zijn de verhaaltjes die hen charmeren. Dus nu vrijdag hou ik datzelfde recept aan als presentatrice. Om een ludiek momentje te creëren tussen de voordrachten in, heb ik aan alle gasten gevraagd zichzelf in vijf woorden te typeren, dat ga ik op rijm zetten en declameren met Vlaamse tongval.

Eigen theater in de tuin

Je merkt het al, ik ben van de positief ingestelde geesten, ik zie goed in alles. Ik heb zelfs geen klachten over de Corona-periode want die heeft me, artiest zijnde, gedwongen verder te kijken dan m’n neus lang is. De theaters waren dicht en ik miste het optreden zo hard dat we hier in de tuin ons eigen theater hebben gebouwd. Op een ochtend was mijne man druk aan het timmeren en een paar uur later prijkte een houten podium op een van de hoger gelegen restanques (terassen) van ons terrein La Cigogne. Onze zoon gaf het hout met de verfkwast een Provence-bleu kleurtje en de overhangende olijfboom, waar we lichtjes inhangen, maakt de Bühne, gedoopt Place Micheline, tot een uiterst sfeervol plekje. Geregeld hebben we hier concertjes, zowel jazz, Franse chansons, als country & blues en dan zit het publiek vanop het gras of klapstoeltje te genieten van de muziek. Iedere zomer doen we hier ons ‘Fête de Lucioles’, dan zie je de lichtgevende vuurvliegjes rondom de muzikanten en genodigden flaneren. Dat praat ik ook steeds de avond aan elkaar als lady of the house en open het buffet met gerechten die door iedereen zijn meegebracht.

Een mélange van Frans en Nederlands

Op het seminar vrijdag wordt alles voorbereid door de kok. Daar kan ik me volledig concentreren op het verwelkomen van de genodigden en aankondigen van de sprekers. Het wordt een kwestie van het juiste woord op de juiste plaats, in een mélange van Frans en Nederlands, een presentatie op rijm gezet met als basis de omschrijving die de sprekers me gegeven hebben. Wat zie ik er naar uit.

Ik hoop je te zien in Mougins. Typeer je jezelf dan ook in vijf termen, dan maak ik ter plekke een versje voor jou.

Micheline Van Hautem, www.michelinemusic.com , Chanteuse & Gite La Cigogne, Vence, Côte d‘Azur.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven