4 december-9 januari: de 500 crèches van Lucéram

wo 24 november 2021

Categorieën: ,

Voor de 24e keer het ‘circuit de crèches’ in het 500 jaar oude Lucéram (1.400 inwoners) in het ‘arrière-pays’ van Nice (Alpes-Martimes). Zo ongeveer 500 kerststalletjes met ‘santons’ (klei-poppetjes). Aanvankelijk alleen heiligen, tegenwoordig ook politici, acteurs en andere beroemdheden. De ‘santons’ zijn een Provençaalse traditie met een lange geschiedenis. De creatie van de poppetjes werd dit jaar door Frankrijk erkend als een immaterieel cultureel erfgoed. Het circuit trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden.
Lunchen: Les Gîtes du Paradis de Coral Noir, Route de Peira Cava; Chez Toine, Col de Braus; Les Merisiers, Peira Cava Centre; pizza: Chez mumu, Rue Docteur Robert Moriez.

Tot 9 januari: Les Giacometti in Saint-Paul-de-Vence

De Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence (Alpes-Martimes) heeft zijn bijzondere tentoonstelling ‘Les Giacometti’ tot 9 januari verlengd. Werk van Giovanni, Augusto, Alberto, Diego en Bruno Giacometti, kunstenaars met heel verschillende ideeën. De expositie biedt beelden, schilderijen, films en foto’s.

www.fondation-maeght.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven