De ‘zwarte zaterdagen’ 2022

vr 25 februari 2022

Categorieën: ,

Laten we hopen dat van de zomer alles weer zo’n beetje normaal is, dat er gewoon vakantie gevierd kan worden en dan dus maar moeten accepteren dat er – even normaal – ‘zwarte zaterdagen’ op de autoroutes zijn.

Het kan geen kwaad voorbereid te zijn als je nu met de planning van je vakantie in Frankrijk bezig bent.

Verkeersinformatiedienst Bison Futé (www.bison-fute.gouv.fr) voorspelt voor 30 juli de allerzwartste zaterdag en voor 6 augustus net iets minder ellendige  files. Niettemin: ook code zwart, in elk geval voor de Route du Soleil, richting het zuiden.

Op 9 juli is het al druk, de schoolvakanties zijn dan begonnen. Volgens Bison Futé moet je ook op 16 en 23 juli met aanzienlijke vertragingen rekening houden. En op 13 augustus, want de maandag daarop is het Maria Hemelvaart, een officiële vrije dag, dus een lang weekend.

Bison Futé waarschuwt voor grote drukte op de weg als je 29 juli of 6 augustus weer koers zet naar het noorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven