Hollywood-oorlog om de rosé

di 1 maart 2022

Categorieën: ,

Door Rémi de Ridder –

Ofschoon je ‘celebs’ in Saint-Trop en Monaco in overvloedige mate tegen het lijf loopt (of anders wel hun minder vriendelijke ‘begeleiders’) volg ik het ‘stardom’ niet op de voet. Maar er is weer wat met het Domainde du Miraval, in het bio-dorp Correns (Var).  Zoals iedereen wel weet sinds 2009 in handen van het Hollywood-duo Brad Pitt en Angelina Jolie. Ze gingen er niet zelf druiven plukken, het was eerder als logeeradres en commercieel project bedoeld en de plaatselijke bevolking (iets van 1.000 mensen) was er minder gecharmeerd van dat het gezinnetje zich bij voorkeur per helikopter verplaatste.

Wijnmaker uit de Vaucluse

Ze lieten de wijn (rosé) maken door Marc Perrin, die als zodanig een grote reputatie had opgebouwd bij het Château de Beaucastel in Châteauneuf- du- Pape (Vaucluse). Het lukte hem ook een heel drinkbare rosé te componeren in Correns, en –‘getekend ‘door dat illustere cinema-duo- werd de rosé van Miraval een internationale hit, en dan vooral in de VS. Ondanks een prijskaartje dat niet zo bij rosé past.

Geschatte waarde: € 140 miljoen

Enfin, het tweetal raakte in een echtscheiding verwikkeld en mevrouw Jolie besloot haar 50% aandeel in Miraval over te doen aan de firma Tenute del Monde dat een filiaal is van Stoli, een van oorsprong Russisch wodkamerk, en nu – naar eigen zeggen – wereldleider op de markt van de beste (‘premium’) wijnen en spiratualiën. De waarde van het domaine wordt op € 140 miljoen geschat. Allicht heeft Mme Jolie even gauw € 70 miljoen gecasht.

Mogelijk ging dat haar ex te ver. In elk geval heeft de heer Pitt via advocaten in de VS en Frankrijk laten noteren dat zijn grote liefde van ooit haar aandeel in Miraval zonder zijn toestemming heeft verkwanseld en dat had anders gemoeten. Hij wist van niks.

Advocaten wrijven hun handen dicht

Dat worden dus rechtszaken, advocaten wrijven hun handen dicht.

Hoe het nu verder gaat met het Miraval weet eigenlijk niemand. In Correns hopen ze dat ze voorlopig niet langer door het heli-lawaai geteisterd worden. En de vraag is ook of Marc Perrin er nu nog zijn rosé wil blijven maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven