Een paar aanbevolen restaurants

wo 2 maart 2022

Categorieën: , ,

Door Raoul Duchemin –

Omdat ik om allerlei redenen niet ‘geprikt’ ben, is het al een tijdje geleden dat ik een restaurant aan tafel zat. Mijn boekhouder vindt dat ‘gunstig’ en veel vaker dan pré-corona zelf enige tijd ter hoogte van het fornuis doorbrengen, is uiteindelijk ook geen straf. Het fenomeen maaltijdbezorging bestaat in mijn omgeving (nog?) niet en als dat al wel zo was, zou ik er nee tegen gezegd hebben. Ik laat geen voedsel bezorgen door kennelijk zwaar onderbetaalde schotelkoeriers die zelf allicht met een pizzaatje (of de helft daarvan) genoegen moeten nemen. Ik koester een zeker wantrouwen jegens chefs die hun maaltijden door druk verkeer laten reizen voor je met vork & mes aan de slag kunt. Heb ik het nog niet eens over de onvermijdelijke magnetron, dat opwarmingsstation dat al helemaal onmisbaar lijkt als je voor diepvries uit de supermarché kiest. Heel soms koop ik zo’n product. Ik verblijf in het zuiden, ontdooien kan ook op een zonnig terras, als je een beetje bij de tijd bent en blijft.

Tips van rapporteurs

Zoals altijd heeft een aantal mensen op wier gastronomisch oordeel ik vertrouw me in deze virusperiode wat aanbevolen resto-adressen toegespeeld. Soms nieuwe, soms verrassende. Ik noem er nu een paar, de rest volgt.

In L’Isle-sur-La-Sorgue (Vaucluse) zit je goed bij ISLO (Rue Molière) in het historisch centrum, en ook bij UNAMI, Rue Carnot.

In Nice (Alpes-Maritimes) is LA VERRIÈRE in het hotel Monsigny (Ave. Malausséna) een aanrader en in Villeneuve-Loubet (Alpes-Maritems) LA FLIBUSTE (Ave. de la Batterie).

Vanuit de Var wordt enthousiast bericht over LE PETIT PONCET in Fréjus (Place de la République), over L’ANTRE’NOUS in Lorgues (Ave. Allongue) en BISTROT ÈCOLE in Esparron-de-Pallières. Schooltje uit 1906, in 2019 heb ik er zelf nog op het terras gegeten, top-adres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven