Favoriete vakantiedorpen van de Fransen

za 2 april 2022

Categorieën: ,

In Frankrijk wordt permanent heel veel gevraagd of onderzocht in de vorm van een enquête. Het resultaat is soms best informatief. Zo was er de vraag in welke dorpen de Fransen het liefst vakantie zouden vieren. In elk geval in dit verband kan het nooit kwaad naar de Fransen zelf te luisteren en door hen getipt te worden.

Het favoriete dorp van de Fransen, als ze een vakantiebestemming kiezen, is Rocamadour in het departement Le Lot (foto). Middeleeuws en religieus. De Fransen kiezen ook voor Giverny in L’Eure, en daarna voor Baux-de-Provence (Bouches-du-Rhône) en Gordes (Vaucluse). Verder in deze top-10: Saint-Jean-Pied-de-Port (Pyrénées Atlantiques), Yvoire (Savioe), Sancerre (Cher), Saint-Florent (Haute-Corse), Conques (Aveyron) en Riquewihr (Elzas).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven