Actueel

wo 25 mei 2022

Categorieën:

Leegstand aan de Côte d’Azur

Het snel groeiende aantal ‘tweede’ huizen aan de Côte d’ Azur begint een probleem te worden. Die woningen staan een groot deel van het jaar leeg, terwijl de woningnood onder plaatselijke bevolking toeneemt.

Ter indicatie: in Théoule-sur-Mer (1.400 inwoners, ’s zomers 15.000) is 79% van de woningen zo’n ‘maison secondaire’.. In Saint-Jean-Cap-Ferrat praat je over 60%, in Eze over 50%.

Geen water uit de kraan?

De autoriteiten in het departement Var waarschuwen dat er van de zomer mogelijk niet steeds water uit de kraan komt. Droogte, ‘secheresse’. Er gelden al maatregelen om het waterverbruik te beperken. Tuin sproeien, zwembad bijvullen, auto wassen, ect. In het bij toeristen populaire dorp Seillans (op de lijst van ‘plus beaux villages de France) moest dezer dagen al een tankauto met drinkwater worden ingezet omdat honderden huishoudens zonder water zaten.

Burkini: het debat is terug

In de talkshows ging het deze week veel over de ‘burkini’, de islamitische badmode. Het begon ermee dat Grenoble (bestuurd door het groen linkse EELV (Europe Ecologie Les Verts) besloot de burkini in zwembaden toe te staan. Meteen liet Fréjus (bestuurd door het Rassemblement National van Marine Le Pen weten dat in die gemeente de burkini verboden is en blijft, ook op het strand.

Nieuwe regering

Mme Borne heeft haar nieuwe regering gepresenteerd. Weinig echte verrassingen, de voornaamste bewindslieden (Binnenlandse Zaken, Financiën, Justitie) uit de vorige regering blijven op hun post.

Wel meteen een ‘affaire’: de nieuw benoemde en zelf fysiek gehandicapte minister van Solidariteit, Damien Abad, wordt beschuldigd van vergaand grensoverschrijdend gedrag.

Corona: gunstige cijfers

In het voorbije etmaal 32.029 nieuwe besmettingsgevallen, in hetzelfde etmaal een week geleden 43.727.

‘Taux d’incidende’ (aantal besmettingen per 100.000): 252,71; een week terug 333,39.

Positief getest: 15,1%, was 17,6%.

In de ziekenhuizen 16.510 corona-patiënten; was 18.290. Ernstig ziek: 1.072. was 1.173.

In de afgelopen week overleden 437 mensen aan het virus, een week eerder 589. Het sterftecijfer staat op 148.005.

Van de bevolking is 81.00% 1 keer gevaccineerd, 79,70% 2 keer en 59,40% 3 keer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven