Vakantietip: het extra van de wijngrenadiers

ma 30 mei 2022

Categorieën: , , ,

Wijn-châteux en -domaines hebben er enig belang bij dat u tijdens uw vakantie even langskomt. Iets proeven en misschien wat flessen kopen. Maar afgezien daarvan is z’n visite in veel gevallen best meer dan de moeite waard.

Meestal fraai gelegen locaties ‘en pleine nature’, heel speciale ambiance.

Een 40-tal wijnboeren organiseert (in de Provence) al een jaar of tien onder de titel ‘Musicales dans les Vignes’ avondconcerten tussen de wijnranken. Van 9 juni tot half september. Kan qua muziek van alles zijn, van klassiek tot jazz.

Voor het programmaoverzicht: http://www.lesmusicalesdanslesvignes.blogspot.com

Andere en soms dezelfde wijnbouwers willen u met exposities verleiden tot een bezoek. Een initiatief van de Fédération des vignerons indépendant dans Le Var, sinds 1998. Vooral jonge kunstenaars krijgen de kans hun werk tentoon te stellen. Het thema is dit jaar: art, vin et humanité.

Wat mooi uitkomt: vrijwel alle adressen liggen aan de aantrekkelijk Route des Vins de Provence (www.routedesvinsdeprovence.com)

Kijk voor de expo’s op www.art-et-vin.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven