Rampspoed in Frankrijk

vr 15 juli 2022

Categorieën:

Morgen (zaterdag) een ook letterlijk een ‘zwarte zaterdag’. Hevige bos- en natuurbranden, vooral in het zuid-westen. De omgeving van Bordeaux. Het vuur is niet onder controle, tot vrijdagavond 11.300 mensen geëvacueerd, 7.650 ha. in rook opgegaan.

Ook elders in het land branden. In de Gard, de Cévennes, in de Bouches-du-Rhône en in de Vaucluse ter hoogte van Avignon. Météo France heeft voor 16 departement de alarmcode oranje afgekondigd. Wegens de hitte.

Het wordt naar verwachting erger. Dit weekeinde in het hele land gemiddeld boven de 30 graden. Maandag moet men in het zuid-westen met 42 graden rekening houden. In andere delen van het land iets van 35 graden.

Onaangename records. Het was in Frankrijk nog nooit zo heet. Met een gemiddelde van 29,3 graden waren de warmste zomers tot nu toe augustus 2013 en juli 2019.

Op de wegen naar het zuiden zal het op deze ‘zwarte zaterdag’ meer dan ooit lijden & afzien worden. ‘Courage’, sterkte!

Volgens Météo France zou het dinsdag/woensdag iets koeler worden.

2 gedachten over “Rampspoed in Frankrijk”

  1. Ik zou willen zeggen: “Mensen, probeer toch eens goed voor jezelf, en voor de andere inzittenden in de auto , te zijn. En blijf thuis in NL, als je niet nu in Fr hebt gereserveerd. In Nl lopen de temperaturen ook op en zoek je dichterbij verkoeling. Wat moet dat toch een enorme stress zijn, op zwarte zaterdagen (of weekends) in Fr 250 kilometer in de file staan. Bij 35-40 graden hitte!! Je moet zelfs en wat masochistische persoonlijkheidsstructuur hebben, wil je daarvoor kiezen….ondanks alle waarschuwingen vooraf!
    En als je dan toch ‘moet’ rijden….rijd eens om 23.00u weg de avond tevoor of erna…..dan ontspring je ‘de hel’.

  2. Wij hadden altijd 3 weken vakantie. We vertrokken op woensdag in de eerste week en reden in 2 dagen. De terugreis vingen we ook aan op woensdag of donderdag en dan gingen we naar gelang de drukte op de weg in 1 of 2 dagen terug naar Nederland. Zo waren we toch 2 weken in Frankrijk en hadden weinig
    Ast van de grote trek op de zaterdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven